Muhallebili Pepeçura

2023-09-30 10:01:44 - Yemeklik.com.tr

Doğu Karadeniz’in yağmurlu, az güneşli ikliminde yetişen, eylül ayında olgunlaşan isabella (kokulu üzüm) pepeçuranın başrol oyuncusu. Damakta kalan tatlı mayhoş lezzetine doyamayacaksınız.

Muhallebili Pepeçura Tarifi İçin MalzemelerMuhallebili Pepeçura Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Üzümleri güzelce yıkadıktan sonra süzdürerek derin bir tencereye alın. Üzerine suyu ilave edip orta ateşte pişirmeye bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra şekeri koyun. Üzümler yumuşayıp kabuklarından ayrılana kadar pişirip ocağı kapattın.
  2. Üzümleri suyuyla birlikte ince bir süzgeçten geçirin, üzerinde kalan taneleri kaşıkla iyice bastırarak mümkün olduğu kadar suyun çıkmasını sağlayın.
  3. Mısır unu ve mısır nişastasını derin bir tencereye alıp karıştırın. Üzümlü suyu tenceredeki kuru karışımı eklerken bir yandan karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirip ocağı kapattın. Dinlenmeye bırakın.
  4. Muhallebi için şekeri ve unu bir tencerede karıştıralım.Sonrasında sütü de ilave edip pişirelim pişmesine yakın vanilya ve tereyağını da ekleyip muhallebi ocaktan alalım. Ara ara karıştırıp soğumaya bırakalım.
  5. Servis edeceğimiz bardakları alıp önce muhallebiyi, sonrasında üzerine hazırladığımız pepeçurayı ekleyelim. sunumunu gerçekleştirelim. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi