Muhallebi Dolgulu Turta

2023-09-30 11:28:06 - Yemeklik.com.tr

Portekiz mutfağının en akılda kalan tatlısı şüphesiz ki Belem turtası. Bunda –özellikle Lizbon’da- neredeyse tüm pastane vitrinlerinin büyük bir bölümünün bu tatlılarla süslenmiş olmasının büyük bir katkısı olsa da, en büyük neden lezzeti elbette ki. Bir de dünya üzerinde sadece 5 kişinin orijinal tarifi bildiği iddiası var ki, ününe ün katıyor bu turtaların. Oralara kadar gidip de yemeyen, döndüğünde özlemeyen yoktur herhalde.

Özleyip de kavuşamayanlar için en az orada yedikleriniz kadar lezzetli, üstelik daha az kalorili olanlarını hazırladık. Uzun uğraşlarla hazırlanan bol yağlı hamur yerine daha hafif olan tart hamuruyla denedik bu kez. Bir süre daha yolu o güzel ülkeye düşmeyecekler için tarifi buraya bırakıyoruz.

 

Muhallebi Dolgulu Turta Tarifi İçin MalzemelerMuhallebi Dolgulu Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını pudra şekeri ile çırpın.
  2. Yoğurt ve yumurtayı da ekleyerek çırpmaya devam edin.
  3. Unu karışıma ekleyerek yoğurun. Orta sertlikte bir hamur elde edin ve hamuru dinlenmeye bırakın.
  4. Muhallebi için, derin bir tencerenin içerisine sütü, kremayı, unu ve şekeri alın. Çırpma teli ile çırparak iyice karıştırın.
  5. İçerisine çubuk tarçın ve limon kabuğu eklediğiniz muhallebiyi kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alarak dinlenmeye bırakın.
  6. Ilıyan muhallebinin içerisinden çubuk tarçını ve limon kabuğunu çıkararak, yumurta sarılarını ekleyin ve karıştırın.
  7. Dinlenen hamurunuzu merdane ile ince bir şekilde açtıktan sonra, yuvarlak bir kalıpla keserek 12 adet yuvarlak hamur elde edin.
  8. Muffin tepsisine hamurları çanak şekli vererek yerleştirin ve içlerine hazırlamış olduğunuz muhallebiden çanakların hizasına gelecek kadar (2-3 yemek kaşığı) doldurun.
  9. Tartları önceden ısıtılmış 180 derece fırında orta rafta 25dakika pişirin. Üzerleri kızaran tartları ılıdıktan sonra afiyetle tüketin.

Daha Fazla Gönderi