Muhallebi Dolgulu Lokma

2023-09-30 11:42:09 - Yemeklik.com.tr

Son zamanlarda önünde kuyruklar oluşan dükkanlar görüyorsunuzdur. Bu dükkanların birçoğu lokmacı dükkanları oluyor. Bu sizi hiç şaşırtmasın. Klasik lokmaların yeni versiyonları oldukça ilgi görüyor ve lezzetleri de şahane. Puf puf kabarmış lokma hamurunun içerisine muhallebi, çikolata sosu, meyve sosları doldurulup üzerine de bolca çikolata sosu dökülüyor. Kalorisi yüksek olsa da birçok insan tarafından afiyetle yeniyor. Ancak bu lokmaları evde yapmak da mümkün. Üstelik çok daha ekonomik bir şekilde. O enfes tariflerden biriyle: Muhallebi dolgulu lokma tarifiyle karşınızdayız! Bu tatlı tarifi ile tüm gözler sizin üzerinizde olacak.

Mayalı hamurları kızartıp içerisine enfes bir vanilyalı krema yapıyoruz. Üzerine de bolca çikolata sosu döküp Antep fıstığı ve yulaflı bisküvi serpiyoruz. Ortaya çıkan lezzet dışarıda yediklerinizden çok daha lezzetli ve ekonomik. Hadi sıvayın kollarınızı, lokmacıları kıskandırmak için mutfağa doğru gidiyoruz.

Muhallebi Dolgulu Lokma Tarifi İçin MalzemelerMuhallebi Dolgulu Lokma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamuru İçin:
  2. Un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Ardından içerisine unu azar azar ekleyin ve pürüzsüz hale getirin. Üzeri kapalı bir şekilde ılık bir yerde bir saat kadar mayalayın.
  3. Mayalanan hamurdan küçük bir kaşık yardımı ile parçalar kopartın ve orta sıcaklıktaki yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
  1. İç Dolgusu İçin:
  2. Tüm malzemeyi derin bir kap içerisinde topak kalmayacak şekilde karıştırın. Karışımı ocakta çırpıcı yardımı ile koyulaşana kadar pişirin.
  3. Kabuklanmaması için sıcakken sıkma torbası içerisine alın.
  1. Çikolata Sos İçin:
  2. Kremayı kaynatın ve sıcak haldeyken çikolatanın üzerine dökerek karıştırın.
  1. Birleştirmesi İçin:
  2. Pişen lokmaların içerisini vanilyalı krema ile doldurun. Üzerini bitter çikolata sosu ile kaplayın ve beyaz çikolata sosu ile süsleyin. Servis için yulaflı bisküvi ve toz fıstık kullanabilirsiniz. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi