Mısırlı Kaşarlı Poğaça
Klasik poğaçalardan sıkılanlara yepyeni bir tarif önerimiz var. Mısırlı kaşarlı poğaça tarifi hem kahvaltıya hem de çay saatine çok yakışacak.
Mısırlı Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Su Bardağı (bir Parmak Eksik) Süt
- 1 Su Bardağı (bir Parmak Eksik) Su
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Yemek Kaşığı şeker
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 2 çay Kaşığı Tuz
- 2 Adet Yumurta Beyazı
- 6-8 Su Bardağı Un
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
- Üzeri için:
- 2 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Tatlı Kaşığı Süt
- 1 Tatlı Kaşığı Sıvı Yağ
- İçi için:
- 1 Su Bardağı Mısır
- 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Mısırlı Kaşarlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt, su, sıvı yağı karıştırıp biraz ılıtın. Yoğurma kabına ılıyan karışımı boşaltın. Yoğurt, şeker, tuz,maya, yumurta beyazını ekleyin karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyin, tahta kaşıkla karıştırın, yoğurma kıvamına gelmeye başlayınca kaşığı çıkarın.
- Oda sıcaklığında tereyağı ekleyin; bu hem hamurun toparlanmasını sağlayacak hem de fazla un eklemenize izin vermeyecek. Toparlanan hamur hem ele yapışmayan ama tereyağının etkisiyle de yumuşacık kıvamlı bir hamur olacak.
- Ağzı kapalı olarak hamur iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın. vaktiniz yoksa fırını birkaç dakika ısıtıp kapatın içine mayalanması için bırakın.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hamuru elinizle bastırarak yayın içine bir tatlı kaşığı mısır ve kaşar koyun; sıkıştırarak kapatın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hafif aralıklı dizin, on beş dakika kadar tepsi mayasında bırakın. Kabaran hamurlara yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.
- Pişirirken hamurun altı hafif kızarınca alıp üst rafa koyun üzeri kızarsın; altını çok kızartmayın yumuşacık olmaz yoksa ❤️