Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #vejetaryen

Mısır Unlu Patlıcan Kızartması

Görüntüsüyle balığı andıran yerken çıtır balık yiyormuş hissi veren harika bir lezzet. Patlıcanı hafif haşladıktan sonra kızartıyoruz. Lezzet sırrını çift aşamalı pişirme şeklinden alıyor. Yağ çekmeden çıtır çıtır kızarıyor. Mısır unu kaplaması ise lezzetine lezzet katıyor. Yoğurtla servis edildiğinde de tadı zirveye çıkan bu tarifi mutlaka deneyin. Patlıcanlı tarifler arasında favoriniz olmaya aday. Karşınızda: Mısır unlu patlıcan kızartması tarifi.

Mısır Unlu Patlıcan Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
  • 3-4 Adet Patlıcan
  • 2 Adet Yumurta
  • 1,5 Su Bardağı Mısır Unu
  • 1/2 Su Bardağı Un
  • Haşlamak için:
  • 3 Su Bardağı Su
  • 1 Yemek Kaşığı Tuz
  • Kızartmak için:
  • 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
Mısır Unlu Patlıcan Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tencereye yeteri kadar su koyun, tuzunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Patlıcanları alacalı soyun.
  2. Dip kısımlarına gelmeyecek şekilde uzunlamasına kesin. Kaynamakta olan suya patlıcanları ekleyin.
  3. Patlıcanlar yumuşayana kadar yaklaşık 5 dk kadar haşlayın. Haşlanan patlıcanları süzgece alın ve soğuk suyun altında şoklayıp soğutun.
  4. İyice soğuyan ve şoklanan patlıcanları ilk olarak una sonra yumurtaya en sonda mısır ununa bulayın.
  5. Tavaya yağı koyup kızdırın. Patlıcanları arkalı önlü kızartın. Üzerine yoğurt döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çayeli Fasulyesi

Çayeli Fasulyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
6 ay önce
Patlıcan Graten

Patlıcan Graten

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ballı Balsamik Sirkeli Roka Salatası

Ballı Balsamik Sirkeli Roka Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Muhammara

Muhammara

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Hurmalı Süt Helvası

Hurmalı Süt Helvası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce