Minik Tam Buğday Ekmeği
2023-09-20 19:09:20 - Yemeklik.com.tr
Tam buğday ekmeği normal fırın ekmeklerine göre daha hafif ve sağlıklı, üstelik evde yapmak da hiç zor değil. Bu minik ekmekleri hemen deneyin.
Minik Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler- 1 Paket Yaş Maya
- 12 Gram Sıvı Yağ
- 12 Gram Tuz
- 900 Mililitre Su
- 1 Kilogram Tam Buğday Unu
- 2 Gram şeker
- 1 çay Kaşığı Susam
- 1 çay Kaşığı Ay çekirdeği Içi
- Maya suda çözdürülür.
- Bir kapta un, yağ, tuz, şeker, ay çekirdeği ve susam karıştırılır. Susam ve ay çekirdeğinden biraz kenara ayrılır (üzerine eklemek için).
- Mayalı su karışımı hamura dökülür ve ele yapışır bir hamur elde edilir.
- Ekmeği pişireceğiniz kap yağlanır, unlanır ve hamur kaba eklenir. Üzerine yağ ,susam ve ay çekirdeği eklenir üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır.
- Mayalama bittikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun…