Mini İmam Bayıldı

2023-09-17 01:13:56 - Yemeklik.com.tr

Yaz aylarındayız ve sofralarımızda hafif, pratik ama lezzetinden ödün veremeyen yemekler tercih ediyoruz. Genellikle bu seçimlerimizi kullanıyoruz. Zaman zaman aynı yemekleri yapmaktan sıkıldığımız zamanlar için alternatif bir zeytinyağlı tarifi paylaşmak istiyoruz. Mini imam bayıldı tarifi, size aradığınız bir alternatif olacak. Onu sizlerin mutfağına çağırıp, sofranızda ağırlıyoruz.

Bu , misafir sofralarınızda görsel bir şölen olup, mideleri de bayram ettirecek. Yapımı zamanınızdan çalmayacak, evde olan malzemelerle kolaylıkla yapabileceğiniz tarifimize bekliyoruz sizleri. Az efort, bol lezzet dengesini yakalamış, size övgüler getirecek, porsiyonluk versiyonu mini imam bayıldı tarifine buyurun.

Mini İmam Bayıldı Tarifi İçin MalzemelerMini İmam Bayıldı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanları boyutlarına göre 3'e ya da 4'e kesin ve kızartın.
  2. Kızarttığınız patlıcanların içini tatlı kaşığı yardımıyla çıkarın.
  3. Soğanları piyazlık doğrayın. Sarımsakları ince dilimleyin.
  4. Domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Maydanozu ince bir şekilde kıyın.
  5. Tavayı ısıtıp, zeytinyağı ve sıvı yağını koyun. Piyazlık doğradığınız soğanları yağın içine aktarıp soteleyin. Soğanlar soteledikten sonra sarımsağı da ekleyip sotelemeye devam edin.
  6. Domatesleri ve maydanozu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak tuz ve karabiberini koyup pişirme işlemini bitirin.
  7. Kızartıp içini çıkardığınız patlıcanları hazırladığınız iç harçla doldurun. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi