Mini Baklava Kalıpları

2023-09-30 12:00:33 - Yemeklik.com.tr

Kıtır kıtır, öyle hafif, öyle lezzetli ki bir tanesiyle asla yetinmeyeceksiniz. Ayrıca şık sunumuyla da misafir sofralarınızı şenlendirecek bir tatlı tarifi geliyor. Kesinlikle bu pratik tatlıyı denemelisiniz.

Baklavayı sevenler bunu da çok sevindi. Tarif defterinizde ona yer açın.

Mini Baklava Kalıpları Tarifi İçin MalzemelerMini Baklava Kalıpları Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 1 yemek kaşığı tereyağ eritilir. Baklava yufkasının 1 tanesi tezgaha konulur. Yufkanın üzeri yağlanır. 2 yufka üzerine konulur ve yağlanır. Her bir yufka için aynı işlem yapılır. 5 yufkanın üzeri yağlanır.
  2. Yufkaların çok yağlanmamasına dikkat edilmelidir. 1 kaşık yağ tüm yufkalara sürülür. Yağlanan yufkalar önce yukarıdan aşağıya 4'e daha sonra enlemesine 3'e kesilerek toplamda 12 kare parça elde edilir.
  3. Teflon muffin kalıbına kare yufkalar uçları kıvrılarak yerleştirilir. 180 derece fırında 10 dakika kızarana kadar pişirilir.
  4. Bir kapta kuruyemişler, tereyağ, bal,tarçın ve tuz karıştırılır. Fırından çıkan baklava kaplarının içerisine karışım paylaştırılır ve 180 derece fırında ortalama 7 dakika pişirilir.
  5. Fırından çıkan baklava kaplarının üzerine bal dökülür.
  6. Üzerine bir top vanilyalı dondurma konulur. Dondurmanın üzerine yeniden bal dökülür.

Daha Fazla Gönderi