Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Milföyden Şöbiyet Tatlısı

“Milföyden şöbiyet tatlısı mı olur?” demeyin, yaptık oldu, çok da güzel oldu.

Şerbeti, çıtır çıtır dokusuyla, bol fıstıklı katmanıyla da bir beklediğiniz her şey onun içinde saklı. İçinde ne ararsanız var kısacası. Ne duruyorsunuz buyurun mutfağa.

Milföyden Şöbiyet Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  • 6 Adet Milföy Hamuru
  • İçi için:
  • 100 Gram Fıstık Içi
  • 1/2 Su Bardağı Süt
  • 1,5 Yemek Kaşığı Irmik
  • Şerbeti için:
  • 2 Su Bardağı Toz şeker
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 çay Kaşığı Limon Suyu
  • Üzeri için:
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Milföyden Şöbiyet Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İç harcını yaparak işe başlayın. Bir tencereye süt ve irmiği koyarak, koyulaşana kadar pişirin. Kaynayıp, koyulaştıktan sonra ocaktan alın ve ılıması için dinlendirin.
  2. Daha sonra şerbetini hazırlayın. Bir tencereye su ve şekeri alarak kaynatmaya başlayın, şeker eridikten sonra limon suyunu koyun ve ocaktan alın.
  3. Her bir tekli milföyü 4 ayrı kareye bölün.
  4. İçine ister fıstık, isterseniz de ceviz koyun. Kaymaktan da yeteri kadar koyup üçgen şeklinde kapatın.
  5. Bir borcama dizin, diğer taraftan tereyağını eritin. Eriyen tereyağını üzerlerine tek tek sürün.
  6. 180 derecedeki fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 3-4 dakika sonra şerbeti dökün.
  7. Soğuduktan sonra üzerine Hindistan cevizi veya Antep fıstığı serperek servis edin. Afiyet olsun.
Tam Kıvamında Şekerpare

Tam Kıvamında Şekerpare

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kolay Katmer

Kolay Katmer

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Dolgulu Rulo Kurabiye

Dolgulu Rulo Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şeyh Mualla

Şeyh Mualla

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tam Kıvamında Sufle

Tam Kıvamında Sufle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce