Mıcırık

2024-02-28 08:27:06 - Yemeklik.com.tr

Eğer tek tek patlıcanları doldurarak vakit kaybetmek istemiyorsanız, işte size mıcırık tarifi! Geleneksel dolma tariflerinde sıkça kullanılan kuru patlıcanlar, bu kez doğranmış pirinç ve ekşi lezzetlerle buluşuyor. Dolma lezzetinde olan bu yöresel tarif, dolmadan çok daha kolay yapılabilir. Orijinal lezzetine sadık kalınarak hazırlanan bu tarifi mutlaka menünüze ekleyin ve bir an önce deneyin.

Mıcırık Tarifi Malzemeleri Mıcırık Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanları bir tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve kapağını kapatıp yumuşayana kadar kaynatıp süzün.
  2. Ilınınca kare kare doğrayın. Başka bir tencerede zeytinyağını kızdırıp doğranmış soğanı ekleyin ve şeffaflaşana kadar kavurun.
  3. Salçaları da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Rendelenmiş sarımsağı ekleyin ve karıştırın.
  4. 5 su bardağı sıcak suyu, doğranmış patlıcanları, yıkanıp süzülmüş pirinci ve damak tadınıza göre tuzu ekleyin. Karıştırın.
  5. Kapağını kapatıp pirinçler yumuşayana kadar, gerektiğinde sıcak su ekleyerek pişirin. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
  6. Sos için zeytinyağını kızdırın, kırmızı pul biberi ve naneyi ekleyin ve karıştırın. Tabaklara alıp üzerine sos gezdirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi