Meyveli Soğuk Pasta

2023-09-30 11:28:05 - Yemeklik.com.tr

Canımız tatlı çektiğinde aklımıza ilk gelen pasta olur. Bizler için pastanın yazı, kışı yoktur. Özel günlerimizde, dışarı çıktığımızda ya da hafta sonu evimizde ara ara yapar, yeriz bu tatlıyı. Yaz aylarında pasta yememiz yerini dondurmaya bırakması sebebiyle, ona alternatif bir tatlı tarifi olan meyveli soğuk pasta tarifini sizlere sunuyoruz. Üstelik bu pastanın içinde rafine şeker yok, çok ama çok sağlıklı!

Kuru yemişlerin ve yaz meyvelerinin birleşmesiyle oluşan bu lezzeti, buzdolabında dondurduktan sonra ortaya çıkan lezzetin hayranı olacaksınız. Denedikten sonra sadece yaz aylarında değil, her mevsim yapıp afiyetle yiyeceksiniz.

Haydi o zaman sizleri tarife alalım...

Meyveli Soğuk Pasta Tarifi İçin MalzemelerMeyveli Soğuk Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tabanı İçin:
  2. Rondodan geçirilmiş hurma, badem ve cevizi bir kaba alın, üzerine yağını ve tuzu koyup karıştırın. Servis edeceğiniz kalıbı streç filmle kaplayın ve taban harcınızı döküp 20 dakika buzlukta dondurun.
  1. Üst Harcı İçin:
  2. Suda beklettiğiniz çiğ kajuya donmuş muz, bal, eritilmiş yağ, limon suyu ve tarçın ekleyip rondodan geçirin.
  3. Karışımın yarısını bir kaba ayırın. Kalan yarısına frambuaz, donmuş muz, 3-4 damla limon suyu, çilek, hurma ve tarçını ekleyip bir kez daha rondodan geçirin. 2 saat buzlukta bekletin.
  4. Ayırdığınız kajulu karışımı tabanın üzerine yayın. Üzerine frambuazlı karışımı yayın ve buzlukta bekletin. Üzerine doğranmış çileği ve Hindistan cevizini koyup servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi