Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #meze

Meyhane Usulü Fava

Et, tavuk ve balık sofralarınızı süsleyen meze tariflerine bir yenisi ekleniyor. Meyhanelerde yediğiniz ipek gibi kıvamda, en lezzetli fava tariflerinden biri olmaya aday diyebiliriz. Dışarıda yediklerinizden farksız, meyhane usulü fava için kuru baklalar hazırlansın, kollar sıvansın. Sözü çok fazla uzatmadan tarifimize geçelim.

Meyhane Usulü Fava Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Kuru Bakla
  • 1/3 Su Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Adet Küçük Boy Kuru Soğan
  • 1/2 Adet Limon
  • 1/2 Adet Limon Suyu
  • 1 Adet Küp şeker
  • 1,5 çay Kaşığı Tuz
  • 5 Su Bardağı Su
  • Tekmil İçin:
  • 1/2 Adet Küçük Boy Kırmızı Soğan
  • 1 Tutam Toz Kırmızı Biber
  • 1 Tutam Dereotu
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Meyhane Usulü Fava Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kuru baklayı yıkayın ve tencereye alın. Üzerine 4'e böldüğünüz kuru soğanı, limon suyu ve yarım limonu koyun.
  2. Tuz, şeker ve 3 su bardağı suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. Ara ara karıştırmanız gerekir. Ardından kalan 2 su bardağı suyu da ilave edin ve pişirmeye devam edin. Yaklaşık 20 dakika içinde suyunu çekecek ve kıvam alacak.
  3. Derin bir kaba aktarın ve pürüzsüz kıvam alması için blender'dan geçirin. Ardından oda sıcaklığında soğuduktan sonra üzerini streçleyip en az 3 saat buzdolabında bekletin.
  4. Favayı servis tabağına alın ve ortasını kaşık yardımıyla çukur yapın. Üzerine fava tekmilini dilediğiniz gibi ekleyin ve zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun!
Yeşil Elmalı Kereviz Salatası

Yeşil Elmalı Kereviz Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Portakallı Tart Pasta

Portakallı Tart Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tarçınlı Kek

Tarçınlı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yumuşak Poğaça

Yumuşak Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çilek Jöleli Tatlı

Çilek Jöleli Tatlı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce