Mercimekli Patates Püresi

2023-09-16 16:14:07 - Yemeklik.com.tr

Daha önce yediğiniz klasik unutun! Akşam yemeğinde artık yancı değil misali sunabileceğiniz bir tarif ile karşınızdayız. Patatesleri mercimekle birleştirerek bir püre hazırlıyor, üzerine baharatlarla harmanladığımız fırın sebzeleri koyuyoruz. Badem ve nane yapraklarıyla son dokunuşları yapıyoruz ve servis ediyoruz.

Mercimekli patates püresi ipek kıvamında olacak, mükemmel baharat kokusuyla fırın sebzeler mutfağınızı şenlendirecek. Şimdiden ellerinize sağlık!

Mercimekli Patates Püresi Tarifi İçin MalzemelerMercimekli Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sebzeleri büyük parçalar halinde doğrayın, tüm baharatlar ve zeytinyağı ile harmanlayın.
  2. Fırın tepsisine aldığınız sebzeleri 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Patlıcanların piştiğini anlamak için bir bıçak batırıp kontrol edebilirsiniz.
  3. Mercimekleri nişastası gidene kadar yıkayın. Derin bir tencereye soyulmuş ve iri doğranmış patatesleri mercimeklerle birlikte koyun ve orta ateşte ocağa alın.
  4. Üstlerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Pişen ürünleri kimyon ekleyip blenderden geçirin.
  5. Püreyi sunum tabağına alın ortasını açıp sebzeleri, bademleri, naneleri ve zeytinyağı ekleyip servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi