Melek Pilavı

2024-07-25 11:33:21 - Yemeklik.com.tr

Mutfağınızda harikalar yaratacak ve herkesin beğenisini kazanacak özel bir tarif ile karşınızdayız. Hem doyurucu hem de besleyici olan bu pilav tarifi, içerisindeki et, bezelye, havuç ve mantar ile zengin bir lezzet sunuyor. Annenizin özel tarif defterinden çıkmış gibi hissettiren bu bol malzemeli pilav, düdüklüde türlü tarifi ve cacık eşliğinde muhteşem bir yaz akşamı menüsü oluşturmanızı sağlayacak. Sevdiklerinizle paylaştığınız anları daha da unutulmaz kılacak bu nefis pilav tarifini denemek için sizi mutfağa davet ediyoruz. Afiyet olsun!

Melek PilavıTarifi İçin MalzemelerMelek PilavıTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pirinci 15 dakika tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp güzelce yıkadıktan sonra tencereye alın. 2-3 dakika kavurun.
  2. Kavrulan pirincin üzerine etleri ekleyin.
  3. Bezelye ve havuçları ilave edin. Haşlanmış mantarları da minik minik doğrayıp tencereye alın.
  4. Ardından tuz ve karabiberi ekleyin. Suyunu da ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
  5. Suyunu çekene kadar pişirin. Pilav piştikten sonra tencerenin kapağını açın. Üzerine kağıt havlu koyup kapağı kapatın. 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.
  6. Melek pilavı tarifiniz hazır. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi