Mekik

2023-09-21 10:23:20 - Yemeklik.com.tr

Pastanelerin, çay saatlerinin hem nostaljik hem de modern tatlı atıştırmalığıdır o. Peki nedir mekik? Fransız mutfağının tatlı konusunda oldukça zengin ve bizim mutfaklarımıza da yansıyan bir çeşitliliği var. Tıpkı madlen çikolata gibi kekler de minik kalıplarda pişiyor, daha yoğun ve tek lokmalık ikramlıklar ortaya çıkıyor. İçerisinde vişne ve toz badem olunca da tadına doyum olmuyor!

Peki mekik nasıl yapılır? Bu noktada her şey kek harcı hazırlar gibi gitse de pişme dakikası oldukça önemli. Küçük kalıplarda pişirildiği için çok fazla pişirilse kek harcı kuruyacaktır. Eğer vişne tercih etmezseniz, limon aromalı veya Antep fıstıklı da hazırlayabilirsiniz. Aromayı çeşitlendirmek size kalmış.

Çay saatleriniz kuru kuru gitmez.  O halde aynı pastanedeki gibi nefis mekiklerle ağızlar tatlansın, sohbetler ballansın! Şimdiden afiyet olsun!

Mekik Tarifi İçin MalzemelerMekik Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Geniş bir kasede pudra şekeri ile tereyağını alın ve çırpın.
  2. Yumurtaları teker teker içerisine ilave edip harcınızın yumurtalarla iyice bütünleşmesini sağlayın.
  3. Un, toz badem ve vanilini ekleyin, karıştırın.
  4. Mekik kalıbına kaşık yardımıyla harçtan paylaştırın.
  5. Üzerlerine birer tane vişne yerleştirin.
  6. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında kenarlardan ortaya doğru hafif altın rengini alana kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin.
  7. Pişen mekikleri oda sıcaklığında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi