Maş Piyazı
2023-09-20 19:09:13 - Yemeklik.com.tr
Yemeklik.com.tr olarak deprem bölgesindeki üreticilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Siz de bu tarifi yaparken afet bölgesindeki yerel üreticilerden malzemelerinizi alarak destek olabilirsiniz.
Gaziantep mutfağı denince akla hep etler ve pideler gelir. Bu harika mutfağın sadece karbonhidratlı ürünleri meşhur değil, salataları ve mezeleri de takdire şayan.
Bu harika maş piyazıyla tek başına bile öğünlerinizde doyuruculuk sağlayabilirsiniz. Mutlaka deneyin, şimdiden afiyet olsun!
Maş Piyazı Tarifi İçin Malzemeler- 1 Su Bardağı Oğuzeli Maş Fasulyesi
- 4 Dal Taze Soğan
- 4 Dal Taze Sarımsak
- 1 Demet Maydanoz
- 1 Tatlı Kaşığı Balım Baharat Pul Biber
- 1 Adet Limon
- 1 çay Kaşığı (silme) Tuz
- Maş fasulyesi haşlayın ve suyunu süzüp soğutun.
- Ardından derin bir kaseye aktarın.
- Üzerine incecik kıyılmış taze soğan, taze sarımsak, maydanoz, limon suyu, tuz ve pul biberi ekleyip karıştırıp servis edin.
- Afiyet olsun!