Margarinsiz Tuzlu Kurabiye

2023-09-17 00:24:21 - Yemeklik.com.tr

Çayın yanında en çok yemeyi sevdiğimiz başında geliyor tuzlu kurabiyeler. Özellikle pastaneden aldığımız o tuzlu kuru pastaların yeri hep bir başka oluyor. Pastaneden aldıklarımızın çok daha hafif lezzetlisini evde yapmak da mümkün. Üstelik içerisinde katı yağ yok! Yapması da oldukça kolay. Karşınızda uzun süre dayanan, bayatlamadan tazeliğini koruyan nefis mi nefis margarinsiz tuzlu kurabiye tarifi.

Kurabiye tariflerinin içerisinde yapımı en kolaylardan biri o! Margarin ya da tereyağı kullanılmadan ağızda dağılan mükemmel bir lezzete ulaşmasının sırrı içinde sirke ve yoğurt kullanmasına bağlı. Sirke sayesinde hem kıvamı güzelleşiyor hem de dayanıklılığı artıyor. Fazla fazla yapıp kavanozlarda saklama şansına da sahipsiniz. Hadi o zaman buyursunlar tarifimize!

Margarinsiz Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin MalzemelerMargarinsiz Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamuru için, un hariç gerekli tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın.
  2. Güzelce karıştırın.
  3. Ardından üzerine azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  4. Ele yapışmayan hafif yağlı bir hamur elde edin. Ardından hamuru buzdolabında 20-30 dakika kadar soğutun.
  5. Dinlenen hamurdan hafif iri bir parça alın ve tezgahın üzerinde rulo hale getirin. Bıçak yardımıyla kesin uzun çubuklar elde edin.
  6. Kurabiyelerinizi yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. Kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla yumurta beyazı sürün. Susam serpin.
  7. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında rengi çok hafif dönene kadar yaklaşık 10-12 dakika aralığında pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi