Mardin Çöreği

2023-09-20 19:05:23 - Yemeklik.com.tr

Mardin'de sokak aralarında gezerken pastanelerden mis gibi kokular yükselir. O fırınlardan genelde tepsi tepsi Mardin çöreği çıkar. Uzun süre bayatlamadan dayanması, nefis lezzetiyle çokça sevilen tariflerden kendileri. İşin sırrı hamurunda kullanan baharatlarda saklı. Üzerindeki rengi de pekmezli bir karışımdan alıyor. Yapması kolay, çay yanına çok yakışan bu tarifi mutlaka deneyin.

Mardin Çöreği Tarifi İçin MalzemelerMardin Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Unun yarısını yoğurma kabına alarak ortasını açın.
  2. Baharatların hepsini küçük bir kasede karıştırın ve unun ortasına koyun. Güzelce karıştırın.
  3. Süt,erimiş tereyağı,şeker ve mayayı ayrı bir kasede karıştırın ve azar azar unun üzerine ekleyin.
  4. Geri kalan unu ve vanilyalı da ekleyerek güzelce yoğurun.
  5. 40 dakika kadar dinlendirin.
  6. Hamuru tezgaha alarak merdane yardımıyla açın. Kenarlarından keserek kare bir şekil verin.Daha sonra enine ve boyuna keserler dikdörtgen parçalara ayırın.
  7. Üzerine yumurta sarısı ve pekmez karışımını sürüp fırına verin.
  8. 180 derecede üzeri tamamen kızarana kadar 20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp soğuduktan sonra afiyetle yiyin.

Daha Fazla Gönderi