Mardin Çöreği (Küliçe)
2023-09-20 19:05:17 - Yemeklik.com.tr
İçerisinde çeşitli baharatların olduğu, tadı oldukça lezzetli Mardin bayram çöreği (kûliçe) yapıyoruz. Bu nefis hamur işini mutlaka deneyin.
Mardin Çöreği (Küliçe) Tarifi İçin Malzemeler- 6 Su Bardağı Süt
- 8 Adet Yumurta
- 250 Gram Tereyağı
- 2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 çorba Kaşığı Kuru Maya
- 1 Tatlı Kaşığı Karbonat
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Yemek Kaşığı Tarçın
- 1 Tatlı Kaşığı Yenibahar
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çorba Kaşığı Mahlep
- 2 Yemek Kaşığı Anason
- 4 Su Bardağı şeker
- 18 Su Bardağı Un
- 1 çay Bardağı Susam
- 2 Yemek Kaşığı Susam
- 2 Yemek Kaşığı çörek Otu
- 1 Paket çörek Harcı
- Tereyağını eritip sütü biraz ısıtıyoruz. Ardından bütün malzemeleri katıp karıştırıyoruz.
- Unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz ve bir saat kabarmasını bekliyoruz.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. İstediğimiz şekli verip fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında altı üstü kızarana dek pişiriyoruz. Afiyet olsun.