Maraş Usulü Sulu Börek

2023-09-21 10:17:27 - Yemeklik.com.tr

Yemeklik.com.tr olarak deprem bölgesindeki üreticilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Siz de bu tarifi yaparken afet bölgesindeki yerel üreticilerden malzemelerinizi alarak destek olabilirsiniz.

Sadece 200 gram kıymayla,  klasik mantı lezzetinde fakat ondan da güzel, Kahramanmaraş'ın özel lezzetlerinden biri olan sulu böreği yapabileceğinizi bu tarifle gözler önüne seriyoruz.

O kadar kolay ve lezzetli ki.. Üzerine ilave ettiğiniz enfes salçalı sosuyla her gün yapmak isteyeceksiniz. Kapatma şekli en önemli püf noktası, denerseniz yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Afiyet olsun!

Maraş Usulü Sulu Börek Tarifi İçin MalzemelerMaraş Usulü Sulu Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kaseye unu ilave edin.
  2. Üzerine ılık suyu ve tuzu ilave edin. Güzelce yoğurduktan sonra üzerini bir streç film ya da bir kapak ile kapatın. 15 dakika dinlendirin.
  3. Tavaya sıvı yağ ve tereyağını ekleyin. Erittikten sonra soğanları ekleyin. Kavurmaya başlayın.
  4. Kıymayı da ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi de ilave edin. Bu aşamada zevkinize göre acı toz kırmızı biber gibi baharatlar da ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  5. Dinlenen hamuru unladığınız tezgaha alın.
  6. Dinlendirdiğiniz için kolayca açılacaktır. Klasik bir mantı inceliğinde açın.
  7. Bir çay bardağının ağız kısmıyla hamurdan yuvarlaklar çıkarın.
  8. Yuvarlakların üzerine kavurduğunuz kıymadan ekleyin. Çok doldurmamaya gayret edin, aksi taktirde hamurlar haşlanırken açılabilir.
  9. Kıyma koyduğunuz hamurları yarım ay şeklinde kapatın ve un eklediğiniz bir tabağa alın.
  10. Tencerenize hamurları ilave edin ve yaklaşık 12-15 dakika haşlayın. Bu süre mantılarınızın kalınlığına göre değişebilir. Mantılar piştikten sonra suyunu kesinlikle dökmeyin.
  11. Minik bir sos tenceresinde sıvı yağı ısıtın ve üzerine salçayı ekleyin. Salçanın kokusu çıktıktan sonra sıcak suyu ilave edin. Fokurdayınca ocaktan alın.
  12. Haşlanan hamurları servis tabağınıza alın. 3-4 yemek kaşığı mantının pişme suyundan da ilave edin. Hazırladığınız salçalı sosu gezdirin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi