Mantarlı Zerdeçallı Yasemin Pilavı
Mantar ve zerdeçalın aromasını damağınızda hissedeceğiniz efsane bir pilav tarifi hazırlıyoruz. Klasiklerden uzak bu tarifi mutlaka deneyin.
Mantarlı Zerdeçallı Yasemin Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 6 Adet Kültür Mantarı
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Zerdeçal
- 1 Su Bardağı Jasmine (yasemin) Pirinç
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
Mantarlı Zerdeçallı Yasemin Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarları güzelce temizleyip minik küpler halinde doğruyoruz.
- Pirinci yıkayıp iyice süzdükten sonra yağı eklediğimiz tencerede çok az çeviriyoruz.
- Ardından mantarları ekliyoruz ve mantarların rengi dönene kadar çeviriyoruz.
- En son aldığı kadar su ve zerdeçalı ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Demlendikten sonra hazır. Afiyet olsun.