Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #vejetaryen

Mantarlı Zerdeçallı Yasemin Pilavı

Mantar ve zerdeçalın aromasını damağınızda hissedeceğiniz efsane bir pilav tarifi hazırlıyoruz. Klasiklerden uzak bu tarifi mutlaka deneyin.

Mantarlı Zerdeçallı Yasemin Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
  • 6 Adet Kültür Mantarı
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Zerdeçal
  • 1 Su Bardağı Jasmine (yasemin) Pirinç
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
Mantarlı Zerdeçallı Yasemin Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Mantarları güzelce temizleyip minik küpler halinde doğruyoruz.
  2. Pirinci yıkayıp iyice süzdükten sonra yağı eklediğimiz tencerede çok az çeviriyoruz.
  3. Ardından mantarları ekliyoruz ve mantarların rengi dönene kadar çeviriyoruz.
  4. En son aldığı kadar su ve zerdeçalı ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Demlendikten sonra hazır. Afiyet olsun.
Patates Kavurma

Patates Kavurma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Muhterika

Muhterika

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çilekli Hindistan Cevizi Topları

Çilekli Hindistan Cevizi Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pazı Sarması

Pazı Sarması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Belem Turtası

Belem Turtası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce