Mantarlı Somon
Somon balığıyla mantar birleştiğinde ortaya çıkan lezzetin şahane olduğunu anlamanız için size bu lezzetli tarifi denemenizi öneriyorum. Tarifteki gibi hazırladığınız mantarları diğer balıklarla da tercih edebilirsiniz. (Ölçüler 1 kişiliktir, kaç kişilik isterseniz ona göre çoğaltabilirsiniz.)
Mantarlı Somon Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Adet Somon
- 5-6 Adet Mantar
- 2 Yemek Kaşığı Bitkisel Yağ
- 1 Tatlı Kaşığı Un
- 1/2 çay Bardağı Süt
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
Mantarlı Somon Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarlar doğranır ve yağ koymuş tavada suyu çekene kadar yüksek ısıda pişirilir. Üzerine un eklenir, 1-2 dakika karıştırılır.
- Tuzu ve karabiberi döküldükten sonra sütü eklenir ve kremalaşıncaya kadar pişirilir.
- Somon balığı ısıtılmış yağsız tavada pişirilir. Üzerine biraz tuz ve karabiber dökülür. Mantar ile birleştirilerek sıcak olarak tüketilir. Afiyet olsun.