Mantarlı Karides Güveç

2023-09-16 23:16:00 - Yemeklik.com.tr

Deniz kabuklularının belki de en lezzetli olanı ve her tarifte lezzeti ile kendini ön plana çıkaran karides, sebzeler ile sotelendikten sonra fırın ve güveç lezzetini içine hapsediyor. Ortaya nefis bir çıkıyor.

Rendelenmiş kaşar peyniri ve tereyağı ile karşı konulmaz bir hal alan bu ini evde yapmak ise sandığınızdan çok daha kolay. Afiyet olsun!

Mantarlı Karides Güveç Tarifi İçin MalzemelerMantarlı Karides Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kuru soğanı ve sarımsakları küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağında kavurun.
  2. Biberleri doğrayın ve kavurun.
  3. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde kesin. Ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Mantarları nemli bir bezle silerek temizleyin. İri iri doğrayıp ekleyin.
  5. Malzemeyi yüksek ateşte soteleyin.
  6. Karides ve baharatları ekleyip pişirmeye devam edin.
  7. Karides karışımını güveç kabına aktarın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyip, nar gibi kızarana kadar 15 dakika fırınlayın. Arzuya göre üzerine kıyılmış frenk soğanı serpebilirsiniz. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi