Mantarlı Bonfile

2023-09-17 01:58:06 - Yemeklik.com.tr

not: Hemen aşağıda nefis bir tarifine göz atabileceğiniz La Brise Brasserie 2015 yılı itibarıyla maalesef kapanmıştır.

Karamelize soğanlı, mantarlı, trüf yağlı ve kremalı sosun eşlik ettiği lezzetli bonfile dilimleri. Yanında da bir parça hafif olması açısından  ya da patates püresi.

Yemeklik.com.tr restoran çekiminde Executive Chef Esen Hünal Blake'nin kızarmış patates eşliğinde servis ettiği mantarlı bonfile tarifi yanı sıra püf noktalarını da aldığımız diğer  de inceleyebilirsiniz.

Mantarlı Bonfile Tarifi İçin MalzemelerMantarlı Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayın. Üzerlerini nemli bir bez ya da fırça yardımıyla temizlediğiniz mantarları, ince ince dilimleyin.
  2. Tereyağını geniş tabanlı bir tavada eritin. Piyazlık doğranmış kırmızı soğanı, tereyağında karamelize olana kadar kavurun.
  3. Renk alana kadar kavrulan soğanlara ince ince dilimlenmiş mantarları da ekleyerek soteleme işlemini sürdürün.
  4. Krema, taze kekik, trüf yağı, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber eklediğiniz sosu, kıvamlı bir hal alana kadar orta ateşte pişirin.
  5. 200'er gramlık bonfilelerin her iki tarafına da tuz ve karabiber serpiştirin. Çok az tereyağı ve ayçiçek yağını kızdırdığınız ızgara izli döküm tavada, etleri arzu ettiğiniz pişme derecesine gelene kadar yüksek/orta ateşte pişirin.
  6. Sıcak sosu bonfilelerin üzerine döküp, harmanladıktan sonra baharatlı patates kızartması ya da patates püresi eşliğinde bekletmeden servis edin.

Daha Fazla Gönderi