Mantar Kızartması

2023-09-17 00:20:36 - Yemeklik.com.tr

Sıcacık sofralar için yancı bir yemek... Hem mantar hem de kızartmalara bayılanlara enfes bir tarif. Mantar kızartması tarif ile akşam yemeklerinde ana yemeklerin yanında servis edecek herkesin damaklarında şenlik yaratacaksınız. Kızartılmış mantarlar, mantarın en dışı çıtır içi de yumuşacık hallerinden. Soslara bana bana yemek isteyeceğiniz, nefis mi nefis

Pratik olarak hazırlayabileceğiniz tarifimizi mantarlar, yumurta ve galeta unu ile hazırlayacak herkesin midelerini dolduracaksınız. Mantar kızartmasının en önemli püf noktalarından biri ise piştiği gibi tüketmek yoksa kaldıkça yumuşayacaktır. Dışı çıtır içi ise yumuşacık olan mantarlar damaklara çok keyif verecek. Mutfağa geçin, yağı ısıtın ve mantarları kızartmaya başlayın. Şimdiden ellerinize sağlık.

Mantar Kızartması Tarifi İçin MalzemelerMantar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Mantarlarının yüzeylerini ve içlerini ıslak ve temiz bir bez yardımıyla güzelce silin. Kabuklarını da hafifçe soyun.
  2. Bir kasede yumurtaları tuz ve karabiber ile çırpın. Bir kasenin içerisine de galeta ununu alın.
  3. Mantarları önce yumurta daha sonra galeta ununa bulayın, tüm mantarlara aynı işlemi uyguladıktan sonra bir tabağın içerisine alın ve buzdolabında 10 dakika soğutun.
  4. Bu sırada yağı güzelce kızdırın.
  5. Ardından mantar altın sarısı renge dönen mantarları yağdan alın ve havlu kağıt serili bir tabağa koyup, fazla yağını alın.
  6. Üzerine tuz ve karabiber serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi