Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #sebze

Mantar Kavurma

İncecik doğranmış soğanlar tavada usul usul pişiyor. Hemen ardından minik bir şeker ilavesi yapılıyor. Hafif karamelize oluyor. İçine mevsiminde toplanmış, lezzeti tam yerinde mantarlar giriyor. Ortaya tabak tabak yenecek mantar kavurma çıkıyor.

Biz lezzetine doyum olunmayan iki mantar türünü karıştırarak hazırladık kavurmamızı. Siz dilediğiniz ı kullanarak hazırlayabilirsiniz. Hatta içine biraz soya sosu bile ilave edebilirsiniz. Akşama '' derdinize böyle güzel, böyle pratik ve farklı bir tatla derman olalım diyoruz. Ne dersiniz?

Denedikten sonra da bize yorumlarınızı iletin mutlaka, olur mu? Hadi o zaman, afiyetler olsun.

Mantar Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Kültür Mantarı
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Kırmızı Kapya Biber
  • 2 Adet Yeşil Biber
  • 1,5 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Kekik
Mantar Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanların kabuklarını soyun. İnce piyazlık bir şekilde doğrayın. Sarımsakları da halka halka doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
  2. Ardından biberleri halka halka doğrayın.
  3. Temizlenmiş mantarları dilimleyin ve ekleyin.
  4. Baharatlarını da ekleyip suyunu bırakmaması için orta ateşte pişirin.
  5. Afiyet olsun!
Kahvaltılık Çörek

Kahvaltılık Çörek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Beyaz Çikolatalı Sufle

Beyaz Çikolatalı Sufle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yoğurtlu Biber

Yoğurtlu Biber

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kıymalı Menemen

Kıymalı Menemen

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kıyır Kıyır Ev Baklavası

Kıyır Kıyır Ev Baklavası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce