Mantar Diblesi

2023-09-30 10:07:48 - Yemeklik.com.tr

Pratik ama bir o kadar da doyurucu, besleyici ve lezzetli bir ana yemek hazırlamak isteyenler burada mı? O zaman sizin için nefis bir önerimiz var!

Fasulye diblesinden ilham alıyor ve mantarı bol soğan, az pirinçle pişiriyoruz. Öyle güzel öyle lezzetli oluyor ki bir tabak yetmiyor! Ana yemek olarak tüketmenin yanı sıra et yemeklerinin yanına farklı bir eşlikçi olarak da sunabilirsiniz.

Haydi tarife geçelim, şimdiden ellerinize sağlık!

Mantar Diblesi Tarifi İçin MalzemelerMantar Diblesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pilav tenceresinde sıvı yağ ve tereyağını kızdırın. Soğanı da ilave edip 3-4 dakika kavurun.
  2. Doğranmış mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  3. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
  4. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp suyunu ekleyin ve kapağını kapatıp 10 dakika pişmeye bırakın.
  5. Demlendikten sonra servis tabağına alıp maydanoz serpiştirin ve afiyetle tüketin!

Daha Fazla Gönderi