Mangal Tadında Izgara Kanat
2023-09-30 10:30:05 - Yemeklik.com.tr
Tavuğun en çok tercih ettiğim hallerinden biri. Bu şekilde piştiğinde ızgaradan farkı yok. Evde mangal keyfi isterseniz mutlaka kaydedip deneyin derim.
Mangal Tadında Izgara Kanat Tarifi İçin Malzemeler- 1 Kilogram Tavuk Kanat
- 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 3-4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Yemek Kaşığı Soya Sosu
- 2 Diş Sarımsak
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Kekik
- 1/2 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1/2 çay Kaşığı Pul Biber
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 1/2 çay Kaşığı Köri
- Tavuğun sos malzemelerini uygun bir kasede karıştırın.
- Kanatların üzerine bıçakla ikişer üçer çizik atın. Kaseye tavukları aktarıp karıştırın ve üzerini streçleyip 2-3 saat buzdolabında bekletin. (Vaktiniz varsa)
- Sonra fırın tepsisine yerleştirip üzerini ıslatılmış pişirme kağıdı ile kapatın. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede pişmeye bırakın.
- Üzeri kızarmaya başlayınca pişirme kağıdını alıp 5-10 dakika daha pişirin ve ilk sıcağı geçince servis yapın. Afiyet olsun.