Malva Puding

2023-09-30 11:29:06 - Yemeklik.com.tr

Zengin tadı, yumuşak dokusu, farklı sunumuyla tatlı severleri keyiflendirecek malva pudding yapıyoruz. Güney Afrika’nın en sevilen lezzetlerinden birisi olan malva pudding sizlerin de sevgilisi olmaya aday.

Hazırlanışında birkaç önemli püf noktaya dikkat edildiği takdirde yapımı da bir o kadar pratik. İster ılık ,ister oda sıcaklığında dilerseniz de soğuk servis edebileceğiniz bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz.

Malva Puding Tarifi İçin MalzemelerMalva Puding Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Keki için önce yumurta ve şekeri çırparak köpürtün. Karışıma kayısı marmeladı ve balsamik sirkeyi de ekleyip karıştırın. Sütü hafifçe ısıtın ve ocaktan alın içerisine tereyağını atıp eritin ve karışıma ekleyin.
  2. Son olarak un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin. Fırın kabınızı yağlayın ve karışımı içerisine döküp 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Piştiğini anlamak için keke bir kürdan batırmayı unutmayın.
  3. Pişen kek ilk sıcaklığını atarken derin bir kapta su, şeker ve kremayı bir taşım kaynatın.Kayanayan şerbeti ocaktan alın ve tereyağı ve vanilini ekleyerek içerisinde eritin.
  4. Şerbeti hemen kekin üstüne dökün ve çekmesi için 30 dk. kadar dinlendirin.
  5. Sosu için süt, krema, yumurta sarıları ve şekeri iyice çırpın. Çırpılmış karışımı kısık ateşte kesilmesine izin vermeden sürekli karıştırarak pişirin. Son olarak vanilini de ekleyip sosu ılınması için başka bir kaba alın.
  6. Malva puddinginizi ılıkken dilimleyip üstüne de sostan hafifçe gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi