Makarna Böreği

2023-09-16 16:06:24 - Yemeklik.com.tr

nın kardeşi diyebiliriz onun için. Makarna böreği tarifinde yer alan fırın makarna kısa sürede haşlanır. Ayrı bir yerde sütlü yumurtalı bir sos hazırlanır. Peynir ve arzu edilen baharatlar da katılır içine. Haşlanmış makarna ile harmanlanır sos. Hazır yufkaların serili olduğu fırın tepsisine döşenir. Üst ve alt katı kızarıp gevrek bir hal alana kadar önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Dilim dilim servis edilir.

sevenlerin, börek tutkunlarının hayır diyemeyeceği karbonhidrata doyuran bir yiyecek. İçi dolu dolu, yumuşacık pratik bir börek tarifi makarnalı börek.

Makarna Böreği Tarifi İçin MalzemelerMakarna Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak makarnaları yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Haşlanan makarnanın suyunu süzdükten sonra içerisine tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
  3. İnce kıyılmış maydanozu ve peyniri de ekleyin.
  4. Sos için, derin bir kap içine 2 adet yumurta kırıp, çırpın. Üzerine 2 su bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip, iyice karıştırın.
  5. Karışıma makarnaları ekleyin ve karıştırın.
  6. Orta büyüklükteki dikdörtgen bir fırın kabı içini iyice yağlayın. Kabın içine 1 adet yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde serin.
  7. Diğer yufkayı ortadan ikiye bölün ve ortasına yerleştirin. Üzerine makarnalı karışımın yarısını dökün. Kalan yufkanın diğer yarısını da üzerine serin. Üzerine kalan makarnalı karışımı da ekleyin.
  8. Yufkanın dışta kalan kısımlarını içe doğru katlayın.
  9. Üzerine yumurta ve sıvıyağını çırparak heryerine gelecek şekilde sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  10. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi