Macar Kebap

Bazı vardır, masada başka bir yancıya ihtiyaç duymadan sizi ve sevdiklerinizi tıka basa lezzetle dolduracak cinsten. Macar kebap, işte tam olarak böyle bir güzellik. Önce kızaran, sonra fırınlanan sebzeler öyle güzel bir hal alıyor ki, misler gibi pişmiş etler eşliğinde adeta şov yapıyorlar. Nar gibi kızaran beşamel sos ve eriyerek başka bir lezzete dönüşen kaşar peyniri de bu birlikteliğin adeta kanıtı gibi. Yanına bir menünüz hazır!

Size görsel şölen yaşatırken, konuklarınızı size hayran bırakacak bu enfes tarifi, tarif defterinize not etmeyi unutmayın, bizden söylemesi. Afiyetler olsun.

Macar Kebap Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Dana Kuşbaşı Eti
  • 1 çay Bardağı Haşlanmış Bezelye
  • 3 Adet Patates
  • 3 Adet Patlıcan
  • 2 Adet Biber
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 5 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Domates
  • Beşamel Sosun Malzemeleri:
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tutam Muskat Cevizi Rendesi
  • Üzeri için:
  • 100 Gram Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Macar Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle eti düdüklü tencereye alıp hizasına kadar su ekleyerek yirmi dakika kadar ön pişirme yapın. Tereyağını, sarımsakları tencerenize alıp et ile birlikte kavurun.
  2. Üzerine biberleri,domatesleri ve bezelyeyi ekleyin.  
  3. Üzerine bezelyeleri ekleyerek pişirmeye devam edin.
  4. Son olarak baharatları da ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Ardından ocaktan alın.
  5. Ayrı bir kızartma tenceresinde patatesleri ve patlıcanları küp küp doğrayın
  6. Patates ve patlıcanları kızartın ve etlerim üstüne ilave edin.
  7. Beşamel sos için: küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından azar azar sütü ilave ederek durmadan karıştırın. Kek harcı kıvamına gelip göz göz olunca tuz, muskat rendesi, karabiber ekleyip altını kapatın. Beşamal sosu yemeğin üzerine eşit olarak dökün.
  8. Üzerine kaşar peyniri rendeleyin ve fırına verin. Kaşar peyniri eriyene kadar 180 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin. Çıkarıp dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun.
0
242
Çatlayan Kurabiye

Çatlayan Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Avokado Mousse

Avokado Mousse

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
İstiridye Mantarlı Tapas

İstiridye Mantarlı Tapas

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Kremalı Mantar Sote

Kremalı Mantar Sote

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Çıtır Taze Soğan

Çıtır Taze Soğan

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce