Lorlu Kurabiye

2023-09-17 00:24:23 - Yemeklik.com.tr

Ege kahvaltısı esintili bir kurabiye, taze ya da tuzsuz lor peyniriyle hazırlanan lorlu tarifi. Malzemeler oldukça basit ve ekonomik, piştikten sonra ortaya çıkan tat oldukça lezzetli. Piştikten sonra da yumuşaklığını koruyan lerin önemli bir püf noktası var aslında. Kullandığınız lor peyniri olabildiğince taze ve tuzsuz olmalı.

Ilık bir kıvam aldığında sıcağı sıcağına afiyetle yenmeli. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun!

Lorlu Kurabiye Tarifi İçin MalzemelerLorlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu derin bir kaseye alın.
  2. Ardından kabartma tozu, vanilin ve unu kontrollü olarak ekleyin. Malzemeleri güzelce yoğurun.
  3. Son olarak tuzsuz lor peyniri ekleyin ve yoğurun. Elde ettiğiniz hamur hafif pütürlü ve yumuşak olmalı, çok sert ve unu fazla olan bir hamur hazırlamamalısınız.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
  5. Ardından üzerini toz şekere batırın.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  7. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175 derece fırında, hafif bir renk alana kadar 25 dakika pişirin.
  8. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi