Lokum

2023-09-25 12:48:39 - Yemeklik.com.tr

Bayram olmadan da lokum yapılıyor mu? Yapılıyor. Bu az malzemeli lokum tarifi sayesinde misafirlerinize lokmalık nefis lezzetler sunacaksınız.

Lokum Tarifi İçin MalzemelerLokum Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Süt bütün malzemelerle birlikte pişer. Ceviz, Hindistan cevizi ve tereyağını ekleyip arada karıştırılır; kabuk tutmaması lazım.
  2. Soğuduktan sonra üzerine streç kapatıp buzdolabında birkaç saat dinlendirilip Hindistan cevizi dökülmüş tabağa kaşıkla lokum büyüklüğünde koyup bulanır.
  3. Elimizle şekil verip üstüne fındık, badem ya da ceviz ile süsleyip buzdolabında açık olarak bir gün bekletilir. Bu dışının kuruyup sertleşmesini sağlıyor ve lokum kıvamında oluyor. Daha sonra kapaklı bir kaba koyup bir hafta civarı muhafaza ediliyor.

Daha Fazla Gönderi