Lokanta Usulü Lahmacun

2023-09-21 10:16:07 - Yemeklik.com.tr

Lahmacun herkes tarafından sevilen, yemesi en keyifli yemeklerden. Geleneksel ve en lezzetli yemeklerin de başında geliyor. İnce açılmış hamurun üzerine mükemmel bir iç harcın yayılmasıyla hazırlanır. Bol yeşillik ve ayranla nefis olur. İster bol acılı, isterseniz sade olarak hazırlayabilirsiniz. Bu pratik tarif için sizi mutfağa alalım.

Şimdiden ellerinize sağlık!

Lokanta Usulü Lahmacun Tarifi İçin MalzemelerLokanta Usulü Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kaba tüm hamur malzemelerini ekleyin. Güzelce yoğurun.
  2. Blenderın içerisine domatesleri, soğanları, sarımsakları ve biberleri ekleyin. Hepsi karışana kadar çektirin.
  3. Kıyma ve baharatları da ekleyin. Güzelce karışana kadar çektirin.
  4. Yağ ve salçayı da ekleyin, karıştırın.
  5. Hamurdan alarak yemek tabağı büyüklüğünde parçalar açın. Oklava ya da merdane kullanabilirsiniz. Ya da sadece elinizle inceltebilirsiniz.
  6. İçten biraz alarak hamurun üzerine yayın.
  7. 200 dereceye ayarlı fırının en alt kısmında lahmacunların altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi