Linzer Kurabiye

2023-09-21 10:43:44 - Yemeklik.com.tr

Marmelat, reçelin hafif püremsi ve daha yoğun hali olarak mutfağımıza sıklıkla konuk oluyor. Hal böyle olunca içinde marmelat olan kurabiye tarifleri de bir hayli ilgi görüyor beş çayı saatlerimizde. Bol tereyağı ile hazırlanan ve ağızda dağılan kurabiye hamuru tarife bakıldığı ilk anda biraz fazla ağır gibi gözükse dahi ağzınıza attığınız ilk lokmada bütün o kalori konuşmalarına değeceğini anlayacaksınız. Afiyet olsun!

Linzer Kurabiye Tarifi İçin MalzemelerLinzer Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pudra şekeri ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını kremsi bir kıvam alana kadar mikserde çırpın ya da elinizle karıştırın.
  2. Üzerine yumurta sarısını ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  3. Tarçın, badem unu ve unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  4. Hamuru fazla yoğurmadan streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  5. Tezgahı hafif unlayıp hamuru orta incelikte açın.
  6. Kalp şeklindeki kurabiye kalıpları ile hamurları şekillendirin. Şekillenmiş hamurların yarısının ortasını daha minik bir kurabiye kalıbı ile tekrar şekillendirin. Ortası kalpli hamurlar üst kapakları, sadece kalp şeklindekiler alt kısmı için olacak.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin.
  8. Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra marmelat sürün.
  9. Üzerinde minik şekil olan kurabiyeyi marmeladın üzerine düzgünce kapatın.
  10. Üzerine pudra şekeri eleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi