Limonlu Kurabiye
2023-09-17 00:24:46 - Yemeklik.com.tr
Limon sevenlerin bağımlısı olacağı nefis bir kurabiye tarifimiz var. Dışı kıtır içi yumuşak, ağızda dağılan, yemelere doyamacağınız cinsten bir kurabiye. Üstelik içerisinde katı yağ olmaması yönüyle de oldukça pratik.
, akşamüstü pikniklerinin en çok sevileni olacak limonlu kurabiye tarifimizi çok seveceğinizden eminiz. şöyle geride dursun, karşınızda enfes limonlu kurabiyeler! Afiyet olsun.
Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler- 2 Adet Yumurta
- 2 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
- 4 Yemek Kaşığı Toz şeker
- 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Adet Limon Suyu
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilin
- 2-3 Su Bardağı Un
- Dışı için:
- 4 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
- İlk olarak pudra şekeri, toz şeker, yumurta, sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini güzelce karıştırın.
- Ardından unu ve kabartma tozunu da eleyerek karışıma yedirin ve ele yapışmayacak bir hamur kıvamını alana kadar yoğurun. Farklı un tiplerinde oran değişiklik gösterebilir, kontrollü olmanızda fayda var.
- Hamurun üzerini kapatın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Elinizle yuvarlayıp pudra şekerine bulayın.
- Pudra şekerine buladığınız topları 180 derece fansız alt-üst ayarlı fırının orta rafına yerleştirin ve 15-20 dakika pişirin. Pişirmenin doğru gerçekleştiğini anlamanız için kurabiyelerin üzerindeki çatlakları görmeniz önemlidir. Kurabiyelerin altı altın sarısı olunca fırından alabilirsiniz.
- Kurabiyeleriniz hazır. Afiyetler olsun.