Limonlu Anne Kurabiyesi

2023-09-17 01:05:29 - Yemeklik.com.tr

Öyle bir tatlı tarifi ki bu ancak anne elinden çıkınca güzelleşiyor ve anlam kazanıyor. Kim yaparsa yapsın, istersek dünyanın en ünlü pastanesinin kurabiyesini yemiş olalım hiçbir tat annemizin yaptığının yerini tutamaz. Tüm olay onların o maharetli ellerinde saklı. Ama tariflerinin de bazı püf noktaları yok değil. İlhamını annelerimizden aldık, onların o buram buram limon kokan kurabiyelerini hazırlamak için mutfağa girdik.

Kurabiyenin içine mutlaka yoğurt konmalı, sıvı yağ ve tereyağı bir arada kullanılmalı. Bu şekilde işte anne kurabiyesi olarak tanımladığımız hafif kek, hafif kurabiyemsi kıvamı elde etmiş oluyorsunuz. Misler gibi kokusunu limondan alan, buram buram ev kokan tarifimize davetlisiniz. Buyursunlar.

Limonlu Anne Kurabiyesi Tarifi İçin MalzemelerLimonlu Anne Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kabın içerisinde tereyağı ve şekeri güzelce çırpın. Ardından sıvı yağ, limon suyu, yumurta ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin.
  2. Ardından bu karışımın içerisine azar azar unu ilave edin. Kabartma tozunu da ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hazırladığınız hamuru 20 dakika buzdolabında dinlendirin. Ardından küçük toplar halinde parçalar alıp elinizle yuvarlayın.
  4. Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisinin üzerine kurabiyelerinizi aktarın. 165 derecede önceden ısıtılmış fırında rengi hafif değişene kadar yaklaşık 12-15 dakika arası pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra afiyetle tüketin.

Daha Fazla Gönderi