Limon Pelteli Muhallebi
2024-03-29 11:24:24 - Yemeklik.com.tr
Evde olan malzemelerle hızlıca hazırlanabilecek, hem ferah hem hafif bir tatlı. Limon pelteli muhallebi tarifi denenmeli.
Limon Pelteli MuhallebiTarifi İçin Malzemeler- Muhallebi için:
- 1 Litre Süt
- 6 Yemek Kaşığı şeker
- 2 Yemek Kaşığı Nişasta
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 1 Paket Vanilya
- Limon peltesi için:
- 1 çay Bardağı Limon Suyu
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 5 Yemek Kaşığı şeker
- 2 Su Bardağı Su
- 2 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1/2 çay Kaşığı Zerdeçal
- Muhallebi için vanilya hariç kuru malzemeleri tencerede karıştırın. Sütü azar azar ilave edin ve karıştırın, topaklanma olmasın.
- Ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ekleyin. Karıştırın ocaktan alın. Kaselere paylaştırın.
- Bardaklarda çapraz durmasını isterseniz hafif eğip muhallebiyi doldurun. Çapraz şekilde destekleyerek muhallebi soğuyana kadar bekletin. Ama düz bir şekilde de doldurabilirsiniz.
- Muhallebi en az yarım saat oda sıcaklığına gelene kadar beklesin, çünkü soğumaya başlayınca içindeki un ve nişastadan dolayı katılaşmaya da başlıyor. Böylece limon peltesi eklenirken birbirine karışmaz.
- Muhallebiler en az yarım saat bekledikten sonra limon peltesini hazırlayın. Tencereye su, şeker, limon kabuğu rendesi, zerdeçal, taze sıkılmış limon suyu, nişasta ekleyin e karıştırarak pişirin. Hızlı pişer başından ayrılmayın.
- Koyulaşıp kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alın, sıcakken soğutmadan kaşık kaşık muhallebilerin üzerine paylaştırın.
- Pelte soğuduktan sonra muhallebileri dilediğiniz gibi süsleyin. Limon pelteli muhallebiyi en az birkaç saat dinlendirip servis edin.