Limon Dolgulu Cupcake

2023-09-21 10:24:08 - Yemeklik.com.tr

Limon ferahlığında, yumuşacık cupcakeleri yapmak çok eğlenceli... Limon dolgusundaki canlı sarı rengi zerdeçal veriyor. Keki mavi haşhaşlı, içi limon dolgulu, üzerindeki krema ile şık görünümümlü cupcakeler çay ve kahve saatlerinin vazgeçilmezi olabilir. Hemen tarif gelsin. Buyursunlar.

Limon Dolgulu Cupcake Tarifi İçin MalzemelerLimon Dolgulu Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Cupcake Yapılışı:
  2. Yumurtalar ve toz şekeri yumurtaların rengi açılana kadar çırpın. Kefir, yağ, limon suyu, mavi haşhaş ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  3. Un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek ekleyin, karıştırın. Kek karışımını cupcake kalıplarının 3/4 ü dolacak şekilde paylaştırın.
  4. Önceden alt-üst kademede 180 derecede ısıtılan fırında 10-15 dakika pişirin. Pişirme süresi fırına göre değişebilir. Keklere batırılan kürdan temiz çıkarsa  pişmiş demektir. Afiyet olsun!
  1. Limonlu Dolgu İçin:
  2. Nişasta suyun bir kısmıyla açılır. Tüm malzemeler karıştırılıp koyulaşana kadar pişirilir. Kabuk tutmaması için sürekli karıştırarak soğutulur.
  3. Cupcakelerin tabanını parçalamadan orta iç kısmı çıkarılıp limon sosu ile doldurulur. Üzeri krem şanti, limon kabuğu rendesi ve limon dilimiyle süslenir. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi