Kuzu Ciğer Kavurma

2023-10-08 11:30:18 - Yemeklik.com.tr

Yumuşacık kıvamda, lokum gibi kuzu ciğerleri tavada sebzelerle soteliyoruz. Ortaya nefis bir i çıkıyor. Yumuşacık olmasını sağlayan püf noktası öncelikle ciğeri suda kavurmak. Bu yöntemle asla yağlı olmuyor ve pamuk gibi ciğerler sofranızda yerini alıyor.

Yanına ciğerin olmazsa olmazı nı da hazır edin. Afiyet olsun!

Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi İçin MalzemelerKuzu Ciğer Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğuk suyu tavaya alın.
  2. Zarı temizlenmiş ve küp küp doğranmış ciğerleri tavaya alın. Suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun.
  3. Yemeklik doğranmış kapya biber, soğan ve yeşil biberi ekleyin. Tereyağı ve sıvı yağı da ekleyip sotelemeye devam edin.
  4. Baharatlarını ilave edin. Tüm malzemeler yumuşayana kadar sotelemeye devam edin.
  5. Üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin.
  6. 1-2 dakika daha soteleyip ocaktan alın.
  7. Sumaklı soğan için ay şeklinde doğranmış soğanları tuz ile ovun ve sumak ile kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
  8. Tabağa sumaklı soğanları yayın. Üzerine kuzu ciğer kavurmayı ekleyip servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi