Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #et

Küşleme

Kuzunun omurga bölümünde yer alan 100-150 gr ağırlığında uzun bir et parçasıdır. Genelde kuzu bonfile diye adlandırılır. Her kuzudan 2 adet çıkar. Sinir içermeyen, yumuşacık kıvamda bir ettir. Bu tarifte marine ediyoruz. Lezzetine doyamacağınız lokum gibi bir et oluyor. Tavada dakikalar içinde lokum gibi pişiyor. Evde kolaylıkla hazırlayacağınız küşleme tarifi için sizi mutfağa alalım. Şimdiden ellerinize sağlık.

Küşleme Tarifi İçin Malzemeler
  • 600 Gram Bonfile
  • 1/2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Bal
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
Küşleme Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Eti iri parçalar halinde kesin.
  2. Derin bir kap içerisinde salça, yoğurt, zeytinyağ, bal, tuz ve karabiberi güzelce karıştın.Doğradığınız etleri kabın içine alın. Sosu etlerin her yerine gelecek şekilde yedirin. Üzerini streçleyip en az 1 saat buzdolabında bekletin.
  3. Ardından tavada önce orta ateşte yaklaşık 15 dakika kadar arkalı önlü pişirin.
  4. Sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.
Fındıklı Kıyır Kurabiye

Fındıklı Kıyır Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çilekli Parfe

Çilekli Parfe

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Beef Wellington

Beef Wellington

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tatlısı

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Croque Madame

Croque Madame

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce