Kuskuslu Yaz Salatası

2023-09-17 02:01:48 - Yemeklik.com.tr

Yaz aylarında şöyle serin serin ları sofrada görünce bile ferahlıyoruz. Sebzesi ve yeşili bol, kuskuslu yaz salatası da o tür tariflerden biri. Buzdolabında kalan biberleri ve domatesleri de fırınlayıp değerlendirmek için çok güzel bir salata . Fırında sebzeler pişerken bir yandan ocakta haşlanan kuskus hazır olsun. İkisi birleşince taze yeşillikler ve hardallı nefis sos eklemesi ile nefis bir kuskuslu yaz salatasına dönüşecek.

İster , yemeklerinin yanında isterseniz de , , larla hazırladığınız çay sofralarına olsun. Her zaman sevilecek, kaşık kaşık yenilecek doyurucu den biri olacak. Şimdiden afiyetler olsun!

Kuskuslu Yaz Salatası Tarifi İçin MalzemelerKuskuslu Yaz Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Fırın Sebzeler İçin:
  2. Tüm sebzeleri iri iri doğrayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine koyun. Üzerine tuz ve zeytinyağını ekleyin ve güzelce harmanlayın.
  3. Önceden ısıtılmış 190 derecede fırının fan ayarında sebzeler hafif yumuşayana kadar 25 dakika kadar pişirin. Pişirme sırasında aralıklı olarak sebzeleri karıştırıp eşit derece pişmesini sağlayın. Sebzeleri fırından çıkarın ve ılınmaya bırakın.
  1. Kuskus Salatası İçin:
  2. Kuskus, zeytinyağı ve tuzu bir tencereye koyun ve 5 dakika kadar kavurun.
  3. Ardından suyu ekleyip, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte kuskus suyunu çekene kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin. .
  4. Soğuması için derin bir kaseye alın.
  5. Üzerine fırında pişen sebzeleri ekleyin.
  6. İnce doğranan yeşillikleri ve dilim siyah zeytinleri ekleyin.
  7. Hepsini güzelce karıştırın.
  8. Salata sosu için limon suyu, zeytinyağı, hardal, balsamik sirke ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın ve salataya ekleyin.
  9. Son olarak beyaz peyniri ufak ufak doğrayın ve salataya ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  10. Üzerini taze reyhan yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi