Kuru Üzüm Hoşafı
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan bu harika içeceği denemeyi unutmayın. Kuru üzüm hoşafı tarifi için mutfak sizi bekler.
Tarifimizin videolu haline aşağıdan ulaşabilirsiniz:
Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Su Bardağı üzüm
- 3 Su Bardağı Su
- 2 Adet Karanfil
- 1/2 çay Bardağı Toz şeker
Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru üzümleri bir kaba alıp üzerini geçecek kadar soğuk su ilave ediyoruz.
- Bu şekilde 10 dakika suda bekletiyoruz.
- Sonra üzümleri süzüp bir tencereye alıyoruz.
- Suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp toz şekeri ilave ediyoruz.
- Bu şekilde 5 dakika daha pişiriyoruz.
- Ocaktan alıp içine karanfili atıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyunca karanfili içinden çıkarıp soğuk olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.