Kuru Meyveli Kek

2023-09-17 00:17:59 - Yemeklik.com.tr

Küp şeklinde doğranmış kuru kayısı, incir, portakal-limon kabuğu hatta hurma gibi kuru yemişlerin kuru üzüm ve yaban mersini taneleriyle harmanlanmasıyla hazırlanan kuru meyve karışımı bu kekin olmazsa olmazlarından.

Kuru meyveli tarifine hafif bir ıslaklık ve aroma katacak meyve parçacıkları, dişe dokunur tadı ve fırından yeni çıkmış kek kokusuyla cezbediyor.

Kuru Meyveli Kek Tarifi İçin MalzemelerKuru Meyveli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alın. Toz şeker eklediğiniz yumurtaları, bir mikser yardımıyla beyaza çalan bir renk alıp toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
  2. Ayçiçek yağı, suyu süzülmüş yoğurt ve oda ısısında bekletilmiş tereyağı kattığınız kek harcını homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
  3. Rendelenmiş limon kabuğu, elenmiş un ve limon suyuyla karıştırdığınız kabartma tozunu katıp kek harcını kıvam alana kadar kısa bir süre daha karıştırın.
  4. Son olarak; doğranmış kuru meyve parçacıklarını az miktarda unla harmanladıktan sonra ilave edip bir spatula yardımıyla kek harcına karışmasını sağlayın.
  5. Tereyağıyla yağladığınız kek kalıbına harcı döküp üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
  6. Puf gibi kabarıp, orta kısmı çatlayan keki, kapağı kapalı fırında kısa bir süre dinlendirdikten sonra kalıbından ters çevirerek çıkartın.
  7. Dilimlediğiniz keki sıcak bir fincan çay eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi