Kuru Kabak Dolması
Kuru dolma deyince patlıcan ve biber kurusu akla ilk geliyor değil mi? Arada hak ettiği değeri bulamayan bir sebze kurusu var ki o da kesinlikle kuru kabak. En az tazesi kadar lezzetli. Hele bir de bol soğanlı,sarımsaklı,domatesli bir harçla lezzeti ikiye katlıyor. O zaman kuru dolmalık alırken napıyoruz? Artık kuru kabak da almayı unutmuyoruz. Afiyetler olsun.
Kuru Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 10 Adet Kuru Kabak
- 3/4 Su Bardağı Pirinç
- 1 Adet Büyük Boy Soğan
- 4 Diş Sarımsak
- 1 Adet Rendelenmiş Domates
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Tatlı Toz Kırmızı Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Sumak
- 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
- 1 Tatlı Kaşığı Nar Ekşisi
- 1 Adet Küp şeker
Kuru Kabak Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağı ve küp küp doğranmış soğanları,sarımsaklarıtencereye alarak kavurun.
- Salçaları ve baharları ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Yıkamış olduğunuz pirinci ce şekeri de ekleyerek kavurmaya devam. Domatesleri de ekleyin.
- Son olarak 1 su bardağı kaynamış su ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
Pirinç diriliğini çok kaybetmesin.
- İç harc hazır,sıra kurularda.Kabakları güzelce yıkadıktan sonra kaynamış suya atarak 10 dakika haşlayın.
- 10 dakika sonra kabakları tencereden alarak soğuk su dolu kasenin içine alın. 10 dakika kadar da burada bekletin.Kabakları elinize alın ve içini yarısına kadar doldurun.Üst kısmı da elinizle yapıştırın.
- Aynı işlemi bütün kabaklara yaptıktan sonra iç harcı pişirdiğimiz tencereye dizin.Üzerine bir kapak kapatın,yarısına kadar sıcak su da ekleyerek pişmeye bırakın.
Duruma göre su ilavesini arttırabilirsiniz.
- Dolmalar piştikten sonra üzerine salçalı sosu hazırlayın. Bir tavaya, yağ, salça ve toz kırmızı biberi alarak karıştırın.
- Dolmaların üzerine dökerek servis edin. Ellerinize sağlık!