Kuru Etli Muz Dolgulu Çıtır Külah ve Muzlu Salsa

2023-09-25 12:48:32 - Yemeklik.com.tr

Kuru etli, muz dolgulu çıtır külah ve muzlu salsa tarifimize baktığınızda, adeta 5 yıldızlı bir restoranın menüsünden çıktığını düşüneceksiniz! Kullanılan malzemelerden, yapımındaki tekniklere kadar; sunumundan, lezzetine kadar her türlü takdiri hak edeceğini düşündük biz. Mutfakta kendinize güveniyorsanız, farklı tatları denemeyi seviyorsanız, bu tarif tam da size göre!

Detaylı anlatımı için mutlaka aşağıya bıraktığımız videoyu da izlemeyi unutmayın. Afiyet olsun!

Kuru Etli Muz Dolgulu Çıtır Külah ve Muzlu Salsa Tarifi İçin MalzemelerKuru Etli Muz Dolgulu Çıtır Külah ve Muzlu Salsa Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Baklava yufkalarını eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Ardından kornet kalıplarına sarıp 170 derece fırında 10 dakika pişirin.
  2. Bir kasede ezilmiş muz, kuru, et, lime kabuğu ve suyu, gorgonzola peyniri, zeytinyağı ve tuzu kaırştırın.
  3. Çıtır baklava külahlarının içindeki kalıbı çıkarıp bu dolguyla doldurun.
  4. Salsa için olan tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Üzerine zeytinyağı, tuz ve vişne sirkesi ilave edip güzelce karıştırın.
  5. Servis tabağına külahı yerleştirin. Yanına muzlu salsayı da ekleyip arzuya göre üzerine toz kırmızı biber serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi