Kuru Dağ Eriği Ekşisi
2023-09-21 10:18:18 - Yemeklik.com.tr
Lezzeti ile herkesin damaklarında enfes tatlar bırakacak bir tarifimiz var! Sıcak günlerde sizleri ferahlatacak bir şifa kaynağı kendisi. Kuru dağ eriği ekşisi tarifi ile doğal bir içecek hazırlayacak ve sofralarda servis edeceksiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.
Kuru Dağ Eriği Ekşisi Tarifi İçin Malzemeler- 10 Bardak Sıcak Su
- 1 Avuç Kuru Erik
- 1 Yemek Kaşığı Nane
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 2 Diş Sarımsak
- 1 çay Kaşığı (silme) Pul Biber
- Kuru eriği yıkayıp tencereye alıyoruz.Üzerine 10 bardak sıcak su ekleyip ocağa koyuyoruz, yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
- Hazırladığımız su soğuduktan sonra içerisine sarımsak ve baharatları ekliyoruz.
- Üzerine 10 bardak sıcak su ekleyip ocağa koyuyoruz, yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
- Kaynamış olan erik suyumuzu, ocaktan alıp soğuması için bekliyoruz.
- Soğumuş olan erik suyunun içerisinden kuru erikleri süzgeç yardımıyla alıyoruz.
- 2 diş sarımsağı ezerek suyun içerisine ekliyoruz.
- Son olarak erik suyumuza tuz, nane ve pul biber ekleyip karıştırıyoruz. Afiyet olsun.