Kurşun Geçirmez Kahve

2023-09-17 00:14:42 - Yemeklik.com.tr

Kendisine ilham veren yemek sunumlarını ev mutfağına taşıyıp yeniden yorumlayan Ayşe Altıparmak, Yemeklik.com.tr için yazdı. 

Kurşun geçirmez kahve de neyin nesi? Evet, bu kahve tarifinin adı bu. Aslında çok eskilere dayanan bu karışım günümüzde unutuldu fakat son zamanlarda tekrardan aklandı. Malzemeleri duyduğunuzda onu lezzetli  bir şekilde hayal etmeyebilirsiniz fakat inanın ki içtiğiniz mocha'lardan bile daha kıvamlı ve güzel.

Kahve içindeki kafein ve antioksidanlarla bedenimizi canlı tutan ve besleyen çok faydalı bir içecek. Fakat içerisine koyduğumuz şeker, şurup, krema gibi katkılı ürünlerle sağlıklı oluşunu yitiriyor ve bize enerjinin aksine miskinlik, gün içinde ani düşüşler veriyor. Bedenimiz enerji için kafeinin yanı sıra faydalı yağlar ister ve bunu yeterli miktarda aldığında tüm gün hareketli ve canlı oluruz. İşte bunu sağlayacak, sabah kahvaltınıza veya kitap keyfinize tek başına eşlik edecek olan kurşun geçirmez kahvenin tarifi geliyor.

Bir kupa kahvenin doğru şekilde hazırlandığında bize neler sunduğunu görmek ve hissetmek harika bir his Yapanlara şimdiden afiyet olsun!

Kurşun Geçirmez Kahve Tarifi İçin MalzemelerKurşun Geçirmez Kahve Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Taze çekilmiş kahve çekirdeklerinden demlenmiş filtre kahve, Hindistan cevizi yağı ve köy tereyağını mutfak robotuna alın.
  2. Tamamen karışıp enfes kıvamlı bir kahve halini alan sıcak içeceği, kupaya alıp sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi