Kurban Kavurma
2023-10-08 11:30:14 - Yemeklik.com.tr
Kurban bayramı geline tüm evlerde aynı şey konuşulur: Hangi yemekleri yapacağız? En popüleri ise kavurmadır. Kurbanlık yapılan kavurmayı herkes çok sever. Bizler de en kolay ve nefis halini sizlerle buluşturmak istiyoruz.
Beğeneceğinizi umuyoruz. denemeyi de unutmayın.
Kurban Kavurma Tarifi İçin Malzemeler- 1 Yemek Kaşığı Soğan
- 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 400 Gram Kuşbaşı Dana Eti
- 1 Su Bardağı Su
- 3 çay Kaşığı Kekik
- 2 çay Kaşığı Pul Biber
- 3 çay Kaşığı Tuz
- Tencereye önce yağı, ardından soğanları ekleyin. Kavurmaya başlayın.
- Soğanlar renk alınca etleri ekleyin.
- Etlerin iyice kavrulmasını sağlayın.
- Suyunu salması ve çekmesi için biraz etlere zaman verin.
- Suyunu çeken etlere suyu ve tuzu ekleyin. Kekik ve pul biberi de ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve etler iyice yumuşayana kadar pişirin.
- Etleri taze kekik ya da pul biberle servis edin. Afiyet olsun!