Kurabiye Adam

2023-09-17 01:04:59 - Yemeklik.com.tr

Etraftaki süslemeler, içimizi saran heyecanı, yılın son gecesi kurulacak enfes sofraların telaşı... Bu tablonun en güzel yanlarından biri de elbette yeni yılı beraber karşılayacağımız . Misler gibi , zencefil kokuları sarar her yerini. Sıcacık içecekler hazırlanır. Yanlarına da yeni yıl denince akla gelen, şirin mi şirin kurabiye adamlardan da yapılır. Kurabiye adamlar yurt dışında ''gingerbread man'' olarak biliniyor. İçerisinde bolca zencefil var. Ağızda dağılan ve çok uzunca bir süre dayanan kurabiyelerin başındadır. Şu zamana kadar hazır almışsınızdır belki, belki de pastanelerden alıp yemeye kıyamayadığınız anlar olmuştur. Bu defa onu evde yapma zamanı! Karşınızda: Kurabiye adam !

olmazsa olmazı, tereyağı! Alıyoruz tereyağını, şeker ve pekmezle buluşturuyoruz. Pekmez hem kıvam veriyor, hem renk ve tat veriyor. Ardından klasik malzemeleri ekliyor ve kurabiye hamurunu güzelce dinlendiriyoruz. Dinlendirdikten sonra da gelsin o enfes tatta, şirin görünümde kurabiye adamlar! Şimdiden afiyet olsun!

 

Kurabiye Adam Tarifi İçin MalzemelerKurabiye Adam Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tereyağ ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
  2. İçerisine yumurtayı da ekleyerek çırpmaya devam edin.
  3. Ardından azar azar pekmezi ilave ederek tüm malzemeler bütünleşinceye kadar çırpın.
  4. Un, tarçın, zencefil, kabartma tozu ve vanilyayı bir elek yardımıyla ekleyin.
  5. Yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edin. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında en az yarım saat bekletin.
  6. Hamurunuz dinlendikten sonra iki yağlı kağıt arasına alıp, 2 cm kalınlığında açın.
  7. Adam şeklinde ve istediğiniz farklı kalıplarla şekiller verin.
  8. Kestiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 180 dereceye ayarlı, ısıtılmış fırının orta rafında 8-10 dakika pişirin.
  9. Oda sıcaklığında soğumuş kurabiyelerinize dilediğiniz gıda boyası, bonibon yada krema ile şekil verin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi